Schone kunsten

Play the part Julia

Het eerste kwartaal van de Minor kunst en cultuur management  zit er alweer bijna op. Deze week is het nog even werken aan de deadlines en zullen we het nieuwe kwartaal aftrappen met een studiereis naar de Spaanse stad Malaga. Het nieuwe kwartaal betekend dan ook dat we met ons groepje van Play the part, ons zullen gaan richten op de volgende persoon die op de foto gezet moet worden. In dit geval Julia.

Gisteren zijn Cagla, Julia en ik op school bij elkaar gekomen. We hebben besproken hoe, waar en wanneer Julia op de foto gezet wilt worden. Alle drie de facetten zijn aan bod gekomen, doordat Julia ons verteld heeft wat ze voor ogen heeft als eindresultaat en wat de achterliggende gedachten is achter de foto. Ze heeft Cagla en mij ook beeldmateriaal laten zien als voorbeelden en inspiratie voor de fotoshoot. Daarnaast hebben Cagla en ik doorgevraagd of vragen gesteld om ervoor te zorgen dat we alle drie op dezelfde lijn zitten. En we zo goed mogelijk het idee van Julia kunnen uitvoeren.

Voor mij was het al snel duidelijk hoe Julia op de foto gezet wilt worden. Namelijk:
Zwart – wit portretfoto
De foto kent meerdere lagen
Klassiek stijl, maar niet oppervlakkig
De foto moet kracht uitstralen
De beweging in de foto moet iets mystieks oproepen
Julia wilt er vrouwelijk en sterk op de foto staan

De gedachte achter de foto is, dat Julia een sterke vrouw is. Ze heeft ook veel sterke vrouwen om zich heen. Maar op 1 of andere manier heeft zij het gevoel dat dit in Nederland niet helemaal geaccepteerd wordt; de sterke vrouw. Ze heeft het idee dat de omgeving haar hierdoor kan associëren met arrogantie. Terwijl het wel geaccepteerd wordt als een man sterk overkomt en het gezien wordt als macht of kracht.

Vandaar dat Julia van dichtbij op de foto gezet wilt worden en in de lens wilt kijken. Ze wilt zichzelf laten zien. En niet alleen haar vrouwelijkheid, maar ook de kracht in haar. De beweging staat voor de omgeving die te vluchtig naar hij kijkt en die haar kracht dus niet ziet en daardoor maar een oppervlakkige mening over haar en andere sterke vrouwen vormt.

Tijdens de Play the part rondom Julia zal ik in de rol van de regisseur kruipen. Het volgende zullen mijn taken zijn:
– Zorgen dat we in de fotostudio op de Academie aan de slag kunnen gaan
– Aanwijzingen geven aan Julia tijdens de fotoshoot
– Overleggen, communiceren met Cagla (de fotograaf)
– Met Julia beslissen welke foto voldoet aan het eindresultaat dat zij voor ogen heeft

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 5 november 2014 door .
%d bloggers liken dit: